Sunday, December 11, 2011

selamat datang ahli baru -_-

assalammualaikum .  '-'
hai cik blog , ape kabo readers ?
haa . today bella nak story ... ehh bukan story la . nak bagi tahu sebenor nye .
now ahli dalam family kami dah betambah ..... ade new baby baru born 9/12 ritu .
heheehehe  ... nee bukan baby mum bella . but my uncle punyyer baby .
alhamdulillah . lame jgak depe menunggu , akhir nye membuah kan hasil penungguan tu .
baby boy maklang bella lahir kan . sihat je tgk , 
tp dalam picture je la bella tgk . urmmmmmm ..
sbb now bella n family bella dkt penang . papa tak cuti , so tak leh la balik ipoh .
agi pon bella mule sem 19/12 . lmbt agi la papa ambik cuti ..

ok , back to baby . dgr die sihat2 , n tak de ape2 yg belaku dkt die .
alhamdulillah lagi sekali . maklang bella pon ok je tak de pape masalah .


see . ni la baby dei org . bella tak see depan2 agi . 
name die MUHAMMAD HAZIM .
too hazem , welcome too this world . 
u are still young , hope u make a new better n be the hope for both of your parents .

coretan by bila . BELLA



coretan BELLA berakhir di sini , jumpe lagi U all .

Friday, December 2, 2011

ikan ganti nye !

assalamualaikum !
hai cik blog n pmbace sekalian (klo ade la haha , yela blog bella kan x femes)
hihih ..
who are u ? shat-shat kah ?
bella shat je , bella dh mule bosan duk umah je cuti sem niee ...
mmg la kate 3 minggu , tp fell like 3 bulan dh nie ..
emmm .. nk mule sem 4 cepat2 boleh x ?? tp bile ingtkan result ,, hihi it's ok la , lmbat pon xpe .
bella takut sgt dgn result makro . hemm .. carry mark mmg x membantu sgt . aduss ...
hope bella lepas jgak . AMIN !

ok , niee bella nk cite cikit , nti fmily bella mybe nak ambik kucing baru .
bella ingt , nak jage cat tu , tp mum tak bagi . die kate buat susah je . 
mane nak tgk cat agi , study agi , nak jage die agi . ye la bella kan tak duk dgn depe .
kucing bella yg putih , bella tggal dkt fmily dkt penang , nak jgak la cat lain nak main at ipoh plak . tp mum dh say mcm tu , nak buat geno . ikt jela ..
tp yang best nye . CAT DI GANTI DGN IKAN .
hahaha .. bella now pon dah ade la binatang peliharaan , ia itu ikan .
mum beli kan ikan lage dkt bella ritu , 30/11/2011 .
hahahah , cntik gak la .. wlaupon tak dpt yg RM38 pnyer , bella tetap puas ati .
hehehe , satu sbb bukan gune duit bella , due , at least dpt , dari tgk je ... hihihi 

haaaa . ni la ikan lage bella . cantik x ?

hihihihihih.. kosong je kan tmpt nye . x pe nti bella beli kan bende2 letak dalam tu K .
sayng KB .
nak tahu x nape name die KB ?
erm , mcm nie cite nye , 
moto bella , bella buh name BB , sbb , x dpt hp BB , jd pasrah letak la name tu dkt moto
huhu , cian kan .
ok , bella gune hp corby II . so , mcm CB kan . hahahah . 
tu la bella buh name ikan lage nie KB .sbb die kecik , die kiut. so,ade la depan tu KI kan , tu yg ambik K .

hahaha . nak jugak B dkt belakang kan ..
huhuhuh.. jnji bella yg selese kan .

ok .sampai sini je coret bella . nti bella coret2 agi k .
ehh , lupe . nak tahu x , bella dh bejaye cari twitter ahli2 kumpulan U-KISS ..
nie , btul2 dieorg, sbb salah sorg tu,mmg mngaku die kevin u-kiss ,ape lagi bella follow la mmber2 die plak .
bella mnat sgt kiseop .

coretan by bila . bella

coretan BELLA berakhir di sini , jumpe lagi U all .

Sunday, November 20, 2011

have frenzz baru , but still remember frenzz lame .

ASSALAMMUALAIKUM   >.<

hai U all ! ada sihat kah ? hihihihihi 
ok , rini bella tak de pape sgt nak coret . just simple2 je . coz bella amat lah bosan .

ok , bella mule kan coret dgn nak tunjuk , kawan baru yang bella ade now ,
alaa ... yg smalam bella say dkt blog tu . cik blog nak kenal dgn die x ?
haa . nia la kawan baru bella , cik blog pon bloeh jadi kawan die jgak .


haa . nie la , name die cik buku biru tenggkok panjang . hihi , pnjang kan name die .
bella bkn nak say bye bye to cik blog , sbb dh ade kwn bru .
bella just gune die bile bella tak bleh on9 n update cik blog .
jadi bella gune buku nie sbagai catatan bella bile boring n tak on9 .
hihihi .. n buku nie pon boleh bwak g mane2 pon .

ok lahh . cite psal kwan2 nie kan . bella t'ingat dkt kwn2 bella dkt kolej , hurmmm now tgah cuti sem . mmg x boleh nak see depe la , agi pon bella now dkt penang . hurmm . korg miszz korg ketat - ketat . untuk beberape mggu nie , x leh la nak face to face , b'gelak , makn , ronde - ronde , jalan- jalan , shopping , hangout n mcm2 agi dgn korg .. rindu korg sgt2 . bella hope korg rindu bella gak ehh .. hihihi (tak malu nak org rindu) haha ... bnyak bende yg kite bt same2 , bnyak bnde yg dh kite lalui same2 , sampai la sem 3 niee . sem3 dh blalu , sem 4 akan dtg . kite cume tggal bape sem je agi sbelum tamat study . bella tak dapat bayang kan ape yg jadi lepas kite semue grad . hemmm mesti korg dgn life korg n bella dgn life bella , mesti tak dpt nk spendtime mcm mase now . errmm .. xpe yg tu lmbt agi . hihih . bella hope sem nie , kite smue lulus exam . bt NIESA , kwn yg paling bella rapat , kamu jgn slalu susah ati , bella slalu belakang kamu n terus support kamu . ingt bola air yg bella bagi kamu tu . >.< . bagi eija n dayah . korg kwn yg slalu dgn kite bile nk hangout , slalu bt mcm2 dgn korg wktu hangout , mmg chill dgn korg . snap pic , YEAHH !! tu bnde pertame kite 3 orang kan ?? hahaha .. ape2 pon korg mmg terbaik . hope sem 4 yg d'nanti ni , kite b'empat still together2 . n same too frenzz yg lain , aida , balqis , ima , fairuz , kak mida & ika . hope sem 4 kite smue still see , lepak , study , makan , kluar , karok n mcm2 skali . hihii ,, syg korg2 smue ...... >.<



coretan by bila . BELLA


coretan BELLA berakhir di sini , jumpe lagi U all .

Saturday, November 19, 2011

lame dh tinggal .

assalammualaikum . >.<

hai ! u all . ape kaba ? dah lame bella tak post ape2 dkt blog nie ..
ermm . bella nak say sori sangat2 dkt my blog nie .
sori bella tinggal blog lame sangat . mesti blog boring kan .
cume ade cite lame je . sangat la boring nak load post yang same je .
ok . bella janji , lepas nie , kalau bella x buzy , bella akan slalu post dkt sini .
i janji .
 ermm .. blog , bella dpt kawan baru . name die cik buku biru tengkok panjang.
bella panggil die mcm tu sbb , mmg wrne die biru n pic depan die zirafah .. 
nti bella upload pic die k .
cik blog tak marah kan ..!!! ?
...... hihihihhi ....

cik blog , bella dh rajin update u . bella bnyak tambah2 kawan (gadjet) 
untuk cik blog , boleh la cik blog rase moden cikit .
hihi
ye la sebelum ni kan bella tak tahu nak update2 blog niee .
now dah belaja cikit2 . nti bile bella dah hebat agi . bellah upgrd cik blog OK !

cik blog nti jmpe agi k . untuk readers 
. have fun with your life .



coretan by bila . BELLA

coretan BELLA berakhir di sini , jumpe lagi U all .

Tuesday, October 25, 2011

epy deepavali !

epy deepavali 


ok . ok . sambutan nie ofcuz la for rakyat india di malaysia kan .

aku wish for aunty2 yg aku kenal di flat buntong nie , tmpt aku stay kan .

epy deepavali for aunty puspa , aunty marry and aunty salwie .

haha . have a nice day .
 :)

coretab by bila .BELLA 
<3

coretan BELLA berakhir di sini , jumpe lagi U all .

Sunday, September 11, 2011

hadiah paling b'makne ...

tak sangke utuk raye tahun niee aku dapat hadiah paling b'makne dalam idup .
pada tanggal 6/9 pada pkul 6 ptg (lebih cikit) aku d'timpa kemalangan ..
adusss !!! jgn tanye la .. mmg sakit .. 
x dapat nk crite balik mcm ne bleh b'laku kejadian tu ..
tibe2 je aku dgr bnyi meletup . aku t'serit atas jalan tar ..

mcm niee cite nye :
aku habis kelas pkul 5 .. aku mcm biase ambik my aunt dkt tmpt keje die .
lepas tu , kiteorg balik n singgah untuk isi mnyak ..
alaaaa .. full la plak .. nk tggu mmg lame ..
so aku say " acu , kite balik dulu la , jap g kuar balik isi mnyak"
nk isi esok pagi takut x sempat ..
kami pon balik la umah .. bile smpai umah aku sruh la acu aku g letak kan beg .
lame btul aku tggu .. acu kuar kate "bila, kwan acu dtg la , msuk dlu la ,, krang kite kuar pas die balik".
aku pn nk la simpan moto . elok bru mati enjin ..
org2 yg sembur ubat nyamuk dtg (fogging).
aku mmg alah dgn bau ubat tu . bleh rase nk semput .
jadi aku ambik kptusan kuar sorg . mmg gatal la aku .
elok je aku g isi mnyak , & isi angin tayar .. aku pon nk balik .. dlm pjalan nk balik ,
ati aku t'rase sgt nk lalu jlan kampung .. x tahu nape ..
tapi aku buat x tahu je .. aku follow jalan biase .. 
aku bwak x laju , dalam 40 mcm tu .. elok lepas bonggol , 
aku x prasan kreta depan belok tibe2 .. mmg x sempat elak la . 
belah kanan ade krete lain .. aku terus je . 
aku langgar pintu depan penumpang krete honda ..
mmg t'kejut la .. aku xdpt pikir lain
moto aku dh t'tinggal dkt blakang , yg aku dpt rase .
tangan kanan aku tesangkut dkt crmin sisi krete tu .. x dpt tahan sakit .. aku try lari kan tngan.
lepas tu yg aku t'seret dkt jalan tu .. dpt rase badan n tangan aku kene hentam dari dpan krete.
aku jauh t'seret dari krete tu . aku jatuh belah kanan badan .. kepale aku terhentak ..
 alhamdulillah , aku pakai helmet .helmet yg slamatkan kepale aku ..mmg kuat hentak tu .
 yg aku ingt ramai org kerumun aku . pas2 baru la org yg langgar aku dtg . die angkt ak ..
yg aku ingt ,, bnyak kali aku say
"astarfirullahhalazim"
serius aku x larat langsung nk bangun . dh dpt duduk ..
aku rase kaki aku x de ,, upe2 nye kaki kanan aku dh calar2 . n lutut sakit ..
nk bangun mmg sakit .. buku lali aku sakit .
cakap2 dgn org tu . depe kate x pe la adik balik la ..
mule2 depe nk mintak ganti rugi , tp depe tnye dulu  "U , stdent ke keje ?"
aku say la student . depe kate klo nk bayar balik ganti rugi , mam pu ke ?? aku diam x kate ape ..
tu yg depe lepas kan aku tu ..
yg stady nye , aku bleh bwak moto balik umah dgn sndri nye.
HEBAT TAK ? ahaha
lepas balik umah . acu , opah n lain2 kerumun aku , depe letak ais batu dkt kaki aku.
angkt je ais tu , aku nmpak kaki aku dh jadi wrne ungu , hijau , merah ..
ase nk pening tgk ...
nasib makcik sedare aku ade , die tolong bawk kan g hsptal ..
waa.. first time msuk emergency .. hihihi
waa mmg ramai la .....
pas2 ade la kesah di emergency tu . jumpe sorg GUY .. heheh ..
ok , dh bis semue . 
depe kate kaki aku x la patah teruk sgt , just retak n dkt buku lali tu ,, otot die yg luke ..
n rawang kaki teruk cikit.
dgr cikit je , tp nk jage ssah gak niee ..
aku now kene gune backslap ..
hihihi 
hmmm . nie la hadiah & pengajaran paling b'makne dlm hdup aku.
aku x penah excdent &
x penah excedent mcm nie .. sampai msuk wad satu mlm .

(buruk sgt ehhh)
(sakit kaki je ehh , tngan still ok , boleh msj)
hihihi

so , for U all ,, pandu kenderaan behati-hati okeyyh!!

coretan by bila . BELLA

coretan BELLA berakhir di sini , jumpe lagi U all .

Friday, August 26, 2011

hari terakhir

*nak je lompat mcm niee*

hari ni adalah hari yg mmg d'tggu ramai stdnt ..
hari ni gak la paper last aku , 
hari ni la ramai mmber2 aku nk pulang kmpng ..
ye la kan ,, lagi berape hari nk menyambut hari raye ..
mmg skarang gile2 la stdnt2 nk balik kan ..
mmg kaye la org bus wktu niee ...
heheheheehe ..
niee pn mmber aku dh nk b'gerak dgn family die g JOHOR ..
niesa tarmizi , selamat hari raye ..
hasliza sulaiman , selamat hari raye
dea aida , ika tajuddin , ema , balqis, kak asmidar n dayah
selamat hari raye ... 
ampun maaf d'pinta tulus dari hati kite ...

coretan by bila . BELLA


coretan BELLA berakhir di sini , jumpe lagi U all .

Wednesday, August 17, 2011

p'siapan raye !!

waaa .. tak x tahu la knape raye tahun niee .rase tak sabo jeww ..
hmmmmmm ... padahal cuti dapat seminggu jeww ..

haaa !! ari nie .. 17/8/2011 - rabu 
cukup 17 hari kite umat islam b'puase ...
hmm .. hari niee jugak lahh jatuh cuti untuk nuzur al-Quran ...

cuti - cuti mcm niee .. ramai org ambik kesempatan buat p'siapan raye ..
t'masuk lah saye .. 
mmg x nafi lagi ... 
semue jenis kedai bj , kasut , tudung , beg n lain-lain yg mnjadi kperluan raye penuh ..
nk jalan dkt shopping complex pon ,mcm dlmtrafik jam ....

niat d'hati mmg x nk kuar ,, nk siap kan assgment ..
tapi , tak tahu la npe t'gerak sgt nk kuar jgak ..
jadi saye pon ambik kputusan ikt my aunt kuar ..
mule2 kate kejap jeww kuar nk beli brang untuk kain ..
hemmm ... mcm la tak tahu nabilah niee ,, kaki jalan..
dh kuar je umah terus mcm2 idea tmpt shopping yg nk d'tuju..
destinasi pertama greentown mall ipoh ...
destinasi kedue JAYA JUSCO ..kasut x de yg b'kenan ..
destinasi k-tige IPOH PARADE ...pusing pnyer pusing dh tawaf pon ..
jmpe satu kedai kasut yg mnarik hati ku ini..
saye dh dpt kasut raye ... hooo yeeahh!!!
hrge sebenar RM 69.00 .. selepas di diskaun 50% .. dapt la RM 35.00

barang-barang raye yg dah dibuat oleh saye : ~
1 - baju raye (check)
2 - kasut raye (check)
3 - kerongsang raye (check)
4 - gelang raye (check)
5 - eye liner raye (check)
6 - teddy bear raye (check)
7-  tudung raye (uncheck)
hmmm nmpak nye ,, shopping saye x bis agi niee ... now searching for TUDUNG RAYE ..
LOVE shopping

coretan by bila . BELLA

coretan BELLA berakhir di sini , jumpe lagi U all .

Sunday, August 7, 2011

L in my mind

*kenichi matsuyama*

for niesa tarmizi :-
ni la cite yg die dh belakon.
drama :
Gokusen (2002)
Kids War 5 (2003)
1 Litre of Tears (2005) as Kawamoto-senpai
Tsubasa no Oreta Tenshitachi (2006), Episode 2 as Shingo (Taro-san)
Sono 5 fun mae (2006) as Yuka Takashi (Mini-Drama)
Sexy Voice and Robo (2007) as Robo
Nana (2007)
Zeni Geba as Gamagōri Fūtarō (2009)
Love of 99 Years: Japanese Americans (2010) as Hiramatsu Jirō
Taira no Kiyomori (2012) as Taira no Kiyomori

film :
Winning Pass (2003)
Bright Future (2003)
Gūzen nimo Saiaku na Shōnen (2003)
The Locker 2 (2004) as Yosuke Shinohara
Kamachi (2004)
The Taste of Tea (2004)
Linda Linda Linda (2005) as Makihara
Nana (2005) as Shin (Shinichi Okazaki)
Furyō Shōnen no Yume (2005)
Custom Made 10.30 (2005)
Otoko-tachi no Yamato (2005) as Katsumi Kamio (15 years old)
Oyayubi sagashi (2006)
Death Note (2006) as L
Death Note: The Last Name (2006) as L
Sexy Voice and Robo (2006) as Robo
Genghis Khan: To the Ends of the Earth and Sea (2007) as Juchi
Ten Nights of Dreams (2007)
Shindo (2007) as Wao
South Bound (2007) as Officer Niigaki
Tsubaki Sanjuro (2007) as Iori Isaka
Dolphin Blue: Fuji, mō Ichido Sora e (2007)
L: Change the World (2008) as L
Don’t Laugh at My Romance (2007–2008) as Mirume
Detroit Metal City (DMC) (2008) as Johannes Krauser II and Souichi Negishi
Kamui Gaiden as Kamui (2009)
Kaiji (2009) as Sahara
Ultra Miracle Love Story Yojin (2009)
Norwegian Wood as Toru Watanabe (2010)
Memoirs of a Teenage Amnesiac (2010) as Yuji Miwa
Gantz: Part 1 as Masaru Katō (2011)
Gantz: Part 2 as Masaru Katō (2011)
My Back Page (2011)
Usagi Drop as Daikichi (2011)




coretan BELLA berakhir di sini , jumpe lagi U all .

Saturday, August 6, 2011

tak d'peduli kan


iniee perasaan aku sekarang
sedih sebab aku tak di pedulikan dalam rumah ini ..
kate je take care pasal aku ..
hmmm
take care la sangat ...

agi satu .. baru-baru ini 
ade perbalahan cikit dgn kwan-kwan.
tapi x di tunjuk kan dgn ketara
semue nye simpan dalam hati masing-masing..
bile jumpe , ter pakse tesengihkan muke niee ..
sabo jerr la ..

HOPE persahabatan kami terjalin mcm dulu balik..
tak nak tarik-tarik muke ni..

coretan by bila . BELLA

coretan BELLA berakhir di sini , jumpe lagi U all .

Saturday, July 30, 2011

sarang semut , untuk NIESA !

ermmm .. today very la baik hati ku ini ... nk menaip pasal care2 nk bt sarang semut just for NIESA ,,, coz my frenzz ni , tak tahu la demam pe entah , nk bt kuih sarang semut . beb , pose agi bape ari la ... hemmm se tahu ku ,, die niee pnyerr la malas masuk dapur (sori . just joke niesa) .. ade due jenis tau ..

BISKUT SARANG SEMUT 
(yang ini jenis lame pnyyer ,, yang berwarne -warni tu) 
(1 adunan ni boleh dapat 250 biji)

               BAHAN : -
2            cawan mentega
2          cawan gula halus
2            biji kuning telur
1        cawan tepung kek
2    cawan tepung jagung
2   cawan tepung kastard
1   cawan tepung gandum
          coklat rice (hiasan)

              CARA : -
pukul mentega & gula hingga kembang kemudian 
masukkan telur . masukkan semua tepung sedikit
demi sedikit . uli sebati kemudian bahagikan kepada 
beberapa bahagian dan tambahkan pewarna mengikut kesukaan,
selepas itu parut kesemua jenis pewarna tadi di dalam satu bekas ,
gaul kesemuanya (tidak di tekan @ satukan) . 
kemudian masukkan ke dalam kertas kuih kek kecil dan taburkan coklat rice
sebagai hiasan dan bakar.

****************************************************************************************

BISKUT SARANG SEMUT
(yang ini punnyer sarang semut i like , ini moden punnyer ade icing.)

             BAHAN : -
4    cawan tepung naik sendiri
2          cawan tepung gandum
1                  cawan gula halus
2 1/2            cawan margarine
4                     biji kuning telur

             CARA : -
1 .      masukkan margarine & gula hingga kembang.
kemudian masukkan telur
2 .      masukkan semua tepung . gaul hinnga sebati  .
         (sekiranya adunan keras tambah dengan margarine) 
3 .   bakar adunan kemudian masukkan dalam kertas     
            kek sapukan icing dan taburkan dengan coklat rise .

            ICING : -
2       camca besar telur                                                                                
3      camca besar gula icing .
(kedua - dua disatukan bahan dan di pukul kembang)



coretan oleh bila . BELLA

coretan BELLA berakhir di sini , jumpe lagi U all .

Monday, July 25, 2011

pendam !!

*tmpat yang paling nk di kunjungi skarang*

bila aku dalam kesusahan , ramai yang tak perasan akan kesedihan yang aku alami ,
tak sape tanye akan tentang isi hati aku ..
hanya aku & ALLAH yang tahu ..

mungkin sebab sikap aku sorg yang happy go lucky ,, always smile setiap hari  ,,
mmbuatkan korg pikir aku ni org yang tak punnye problem..
tapi aku still orang biase yang ade isi hati dan perlu kan tmpat bersembang..
jangan buat aku seperti boneka ,
bile d'perlukan cari , tp , bile sudah gune habis-2 .. dibuang mcm sampah ..

x semue orang paham aku , sebab sikap aku yang suke sembunyi kan rase x puas hati @ x senang dgN seseorng itu .. 
aku slalu act mcm x de pe yang korg bt dkt aku , tp , tolong la paham 
@ pikir la psal org lain ,, 
agi satu tolong jgn layan org lain mcm ne ko layan dkt aku ,, x semue org same ..
aku bagi muke dkt ko ,just bcuz ko kwan aku ,, not more than that ..
bile ko jumpe sorg yg boleh lawan ko , bru ko thu ,, mcm mne d'layan like org yang tak punnye hak kate ape-2 ...

"AKU BUKAN BALACI 0r KULI BATAK KO LA" 
yg ko nk arah2 

ingt !! aku x akan sentiase belembut dgn ko 

coretan by bila .BELLA 
"ape yg aku luah cume untuk ko sorg"
unknow person , thAt is 'U'

coretan BELLA berakhir di sini , jumpe lagi U all .

Monday, July 11, 2011

sem 3 nti

assalammualaikum all
wahh , niee mmg ari yg boleh dikatakn jerun 
bagi student-student INSTITUT TEKNOLOGI PERAK  kos under UTM ..
cozz ape .. haha .. hari nie keluar result final sem lepas ..
haha ,, bende niee pun dirasai oleh I lah ,,I pon salah sorg dari depe semue ..
nak kate result I gempak x lah , tapi cukup bagus jika di banding kan dengan rtesult mase sem 1 ..
I x de lah dpt A untuk mane2 subjek.. cume dapt B+ & C+ .. 
alhamdulillah dpt sambung sem 3..

nmpak nye usaha dalam sem 2 niee kebih bnyak dan b'sunggh2 dari sem 1 .. 
nie pon smue sbb family I .. and org yg selalu tolong I wktu stdy ofcus la member2 ..
thnkss dayah , niesa , and eija ,, x jemu tolong kite ..





coretan by bila . bella


coretan BELLA berakhir di sini , jumpe lagi U all .

Friday, July 8, 2011

terime kasih !

terime kasih @ dalam bahase inggeris nye ,, THANK YOU ! 
sayae nak beri kan kepada seorang sahabat , yang saya rase amat memahami saya ..
(walaupun pic saya tak ade di blog awak , x pe , 
saya tahu , satu persahabatan itu tidak perlu di tunjuk-tunjuk bukan , ia ikhlas dari hati)
thankss sangat2 , kawan dengan saya ,walaupun saya ini tak seberapa di pandang orang untuk di buat kawan.
terime kasih teman kan saye bermesej hari ini ,, dan tanye kan kabar saye.
saye amat menghargai nyerr ... saye senang bermesej dengan awak .

jujur saya katakan , selame ini tak penah ade seorang kawan yang memahami dan mengambil berat
tentang saye , saye selesa berkawan dengan awak ,
salah satu nye ,kan awak kate , 'kite ni bnyak pesamaan bella'
cume dari segi luaran je kami x same langsung , die kurus dan menarik,
saya pulak sebalik nye , tembam dan x menarik.

awak dah banyak buat perubahan terhadap diri saye .
terime kasih , saya berase amat lah untung jempe , kenal sahabat seperti awak .
terime kasih lagi menerime saya sebagai kawan awak 
harap persahabatan kite x sampai di sem 6 @ di sini sahaja , ia kekal selama nye . 

-> akhir kate : ko telah warne hidup aku kawan , ruang sahabat aku telah diwarnakan oleh ko tau tak !!

coretan oleh bila . bella

coretan BELLA berakhir di sini , jumpe lagi U all .

Thursday, July 7, 2011

DIAM !!

DIAM !! tak bererti aku kalah 
DIAM !! tak bereti aku lemah
DIAM !! tak bereti aku penankut
DIAM !! tak bereti aku seorang yang tidak mengambil berat
DIAM !! diam !! DIAM !! diam !!

okey - okey !!! ape yang sebenor nye saye nak cakap ni , bukan berkaitan dengan hidup @ mati , tak puas hati @ sebalik nye .. cume bekongsi ape itu DIAM !! bg pendapat saye .. 
bagi seorang perempuan seperti diri saye ini , saye lebih gemar berdiam diri daripada mengeluar kan kate - kate yang tidak sepatut nye .. bukan ape , seperti yang tertulis di atas , saye merasekan diam itu bukan lah satu masalah kepada saye @ sesiape saje yang akan mendiam kan diri beliau apabila dalam menghadapi masalah , b'fikir , di marahi , keliru , dan lain - lain . saye lebih senang mendiam kan diri daripada bercakap (sebab itu lah ramai yang tak perasaan akan kehadiran saye) . back too the story , saye akan mendiam kan diri apabila saye menghadapi bende - bende yang di nyatakan sebentar tadi ,. ade orang berkate , jika kita dalam keadaan marah , rungsing adalah lebih baik kite berdiam diri , daripada melepaskan kata -kata yang tidak sepatutnya di ucapkan @ di keluarkan .. ia bukan nya menyelesaikan masalah , tapi menambahkan lagi masalah yang sedia ada . ini kerana perasaan tidak puas hati pula akan timbul pada pihak sebelah bagi menegakkan keadilan diri beliau . adalah lebih baik anda mendiam kan diri anda dan mendengr segala yang di tutur kan kepada anda , bukan apa , jika pertelingkahan berterusan berlaku ,, sampai bile masalh anda akan selesai kan , bukan kah saya betul ?? 
diam bagi saya , bukan bererti saya lemah , kerana apabila saya mendiam kan diri , saya bukan sahaja mendengar apa yang disampaikan kepada saya oleh pihak sebelah , sebenar nyar di dalam otak sedang berfikir dan mencari kekutan @ idea bg menghadapi apa sahaja yang akan berlaku selepas itu .. jadi , jika anda mendiamkan diri , jangan biarkan otak anda kosong tanpa berbuat apa - apa . fikir kan apa yang patut anda lakukan .
apabila kite mendiam kan diri , bukan bermaksud saya takut kepada pihak lawan . tapi saya mencari ketuatan bagi melawan balik dengan cara yang sihat @ betul tanpa ade pertelingkahan berlaku .. ini kerana pihak lawa akan melawan balik kata-kata saya jika saya membalas . cra yang saya slalu lakukan adalah biarkan pihak lawan melepaskan apa yang tidak puas hati terhadap saya (bukan bererti saya tidak mahu menegakkan keadilan terhadap diri saya) ,jika pihak lawan bosan dengan tingkah laku saya yang tidak ambil kesah pasal percakapan beliau , saya percaye , pihak lawan akan ambil tindakkan dengan cara 'BELAH DARI SITU @ MENMBAHKAN LAGI P'CAKAPAN beliau @ MENYURUH KITE BERSUARA' . kaang - kadang apabila di fikirkan balik , bagus juga ada orang yang tidak puas hati dengan diri saya , kerana , apabila beliau melepaskan dihadapan saya , saya akan mengambil itu sebagai satu pengajaran dan cuba mengubah sikap saya yang tak di sukai oleh beliau @ mungkin orang lain yang tak berani bersuara seperti beliau .. 
< banyak lagi yang saya mahu kongsi kan , tapi cukup sampai di sini sahaja , coretan conteng saya >

-> BAGI SAYA  DIAM MEMANG MEMBAWA BANYAK MAKSUD 

-> LEBIH BAIK BERDIAM DIRI & SABAR daripada MEMBIARKAN API KEMARAHAN MEMBUAK2 DI DADA KITA ..

(mungkin ade yang tidak setuju dengan coretan saya , tinggal kan komen jika sudi , dan saya akan perbetulkan tanggapan saya ini terhadap perkataan DIAM !!)

AKHIR KATA . : . hidup dengan penuh senyuman , bukan di penuh dengan stress   >.<

coretan oleh bila . bella

coretan BELLA berakhir di sini , jumpe lagi U all .

Wednesday, July 6, 2011

sahabat is like more than words for me !!!






hmmm .... understand la sndiri ...

klo korg btul2 pham pe erti nyerr kwan no need to explain in malay la bende atas niee ..
saye syg smue kwan2 sy ,, 
yg dekat , jauh ,, slalu lepak sekali ,, x penah jmpe or lain2 .. sy tetap syg korg smue ... 
tp ,, tipu la klo x kate yg saye lebih syg kan kwan yg dekat dan slalu dgn sy ...

niesa tarmizi

hidayah hashim

hasliza sulaiman 

i'll always syg korg
<3

coretan oleh bila . bella

coretan BELLA berakhir di sini , jumpe lagi U all .

Tuesday, July 5, 2011

story yg t'tunggak ..

hmmmmmm ..... kali niee ,, story at post sy niee bnyak : BACE la
ari niee ,,, bru nk update story ...
 alaaaa.... ari problem psal blog x leh bkak ... heboh la dkt FB tu cite psal niee..
tp noww ,, ok la kowtt ehh .. hope x de prob dah ...
hahahaha ,, esok nye blog dh ok.. tp sy jeww yg x de mase (MALAS beno nyerr)
ok2 ,, ari tu mase nk bt story telling dkt blog niee ,, sy beno nyerr tgah sedih,,
tp now dh ok .. sbb sy dh slesai kan nyer,, dgn cari sy lahh ..

next day :-
 hemmm ... agi satu cite yg bt ak sedih k-esokkan ari nyerr .. ialah niee


sy t'bukak la allkpop.. bnde yg bndeyg paling m'ngejutkan..pic atas niee lahh !!
arhhh !!! hampe nyee ati sy niee haaaaaaaaa .... junhyung couple dgn hara kowtt ... huhuhuh ...
panas ati niee .. hmmm,, junhyung la guy korea yg ak paling mnat ,, die mmg btul2 mcm guy ..x mcm yg lain ,, lembut cikit,, junhyung ganas n lasak mcm laki spatut nyee .. hmm ,, nk bt mcm ne ,, hara jgak yg dpt ...
(alaaaaaa ,,, klo bkn hara dpt pon,, mcm la sy bleh dapt ,, meraban la ko bella)
ahahahaha .. mmg sawan la bella niee ...

next day :-
alaaaaa .... letih nyerrr ,,, hmmm.... balik dari beli brang2 kperluan .... opsss' bkn dapur tp kperluan sy lahh..
nti dh nk mule sem dh ,, dh kene balik ipoh la,, mule kan sem baru di ITP ....
wahhh!!!! bleh tahan sy beli barang ,, hehehe ... tgk anak sape lahh kan .... sy mmg suke shooping bnde yg sepatut nyee d'beli ,, heheh,, tp agi best klo duit tu bkn duit sy lahh .....hahahaha....
awal pagi kamiorg kuar umah ,,(x la ,awal sgt, nk sedap story jeww niee) ,, mule2 g hspital jap ,, nk ambik ubat ,, pastu kami g mlantak jap ,, pastu kamiorg terus kan p'jalanan ke ape name tmpt tu ?? sy th ,tp x th eja la plak ,,, ahaaaaaa...rogwalk ...pndai2 la korg pikir  ye....hihhihihi .... and then ,, kami belah dari situ kami g mydin ,, beli la brg2 yg sptut nyerr untuk sy bwak balik ipoh nti ,, ade jgak brg yg x sptut nyerr dkt dlm bakul pon ade ,, hahahah.... ok smue nyee RM250 laaa,, mcm tu..... pastu kami nk balik dh,, sblum balik tu,, alang-alang kan dh lalu TESCO baru bkak dkt TANJUNG TOKONG tu ,, kami pun singgah la ..aha,, beli agi brg at situ , alaaa cume baju ,,pastu cikit agi la...hmmmm.... besa gak tesco tu ,, tesco tingkat atas,, tingkat 1 ade mcm2 kedai,, kedai mkan , baju, MCD, n mcm2 agi lahh .. x reti nk story sini ..kene g sndiri ...

next day :-
ari niee la ... hmmmm.. mmg x th nk bt pe ari niee ,, x g mne2 pon,, ari niee letih sbb tolong my dad kemas umah perak ,, wahh,, umah tu dh la besa,, jenoh sy nk kemas ,,, hihihi ..x bt keje berat pon...saje jeww telling lebih2 ,,, hehehe,, nk sedap kan post niee ...hehehe
hmmm..nti dh nk balik ipoh ,, surat dari kolej still x sampai agi ,, btul keww isnin dpan daftar sem??? arhhh ,, niee yg malas klo x dpt surat agi,, nk th ,, lpas ke x sunjek sem lpas tu ... cuak la.... hope sy dpt pointer yg bgus dari sem satu....amin ..... 

dah bis story ,, sok smbung bt yg lain 
>.<

coretan oleh bila . bella

coretan BELLA berakhir di sini , jumpe lagi U all .

Monday, June 27, 2011

dh lame x balik GRIK .....

today adek I x g skol ,, die dpt MC 2 day ,,, cozz sakit tlinge 
hahah .. rase kan ko adek ,, dlu kate akak sgt cozz kene opret .. now Ur time ..
pe2 pn mkn ubat adek ...

arhh .. today mmg letih cikit ,, td kne tlg my dad kemas umah dlu ..
 dlm kul 3 mcm tu bru kami b'tolak dari PENANG ke GRIK ...
dh lame sgt x balik grik ni haa.....
tujuan utama is nk jmpe opah ... 
last2 dpt th dari my paktam yg dkt umah niee dh ade WIFI ...
wahhh ... pe lagi ,, I & my ADEK online sakan la ...
wahhhh .. bleh d'kate kan gempak n ayat lain ,,, semakin maju nohh felda grik nie...
hahahahahahahaha ....
mmg ikt arus pmbnggunan btul ....
arhhhh ... pe lagi ak nk bt .. dwnload adalah bnde utama ,, online bnde k-due..

ok2 ... td sbelum smpai umah oph ,, kami g cuci mate dulu ..
ape lagi shopping la .. hahahah ..
many bnde la yg d'beli oleh I n adek ..
adusss ... bis la money my mum ..
ahahahahaha ...

coretan by bila . BELLA 
<3 JUNsob


coretan BELLA berakhir di sini , jumpe lagi U all .

Saturday, June 25, 2011

b'jalan sakan at GURNEY PLAZA

today activity :

hari niee ... I dgn my adek ,, b'jalan sakan d GURNEY PLAZA ,penang....
sblum smpai tmpt tujuan ,, kamiorg cdang nk tgk wayang,, hahah ,, cite KL GENGSTER ,,, alaaa ..
yg ade my syamsul yusuf & aaron aziz tu ....
hmmm ... bile dh smpai ,, lain cite plak ,, 
x jd tgk wayang,, cozz kami tkt ,, ambik mase lame dkt situ ,nti x leh jalan g tmpat lain ..huhuhu ....
ok,, kami bt kptusan nk walk2 , n cuci mate saja d'situ .. tp ,, hahahahaa
biase lah ppuan klo dh ade dshopping kmpleks ..ofcuzz nk b'shopping...
nsib my mum kasi duit blanje ...
o0o0o0o0hohohohoho... jd kami dpt la beli2 barg....
THNKZZ MUM !!! <3

ade gak la brg yg kami beli ,, like mnyak wangi , asah kuku tu pggil pe ehh?? yg tu laaa ... ahhaha
losion tangan , subung yg slebih nyee kami blanje bt mkn la ...
 nk tgk brg yg kami beli?? 

brg x lah bnyak ,, just see n take mase tu..

niee plak resit2 nyee .. ade agi ,, tp mne tah ak put ..

dh la ari niee x de beg palstik ,, korg bayang kan lah ,, mcm mne ak put smue brg & resit dlm beg ak ..
like TONG SAMPAH beg ak .....

mney slebih nye kami bt mkn n beli air ...
kami eat at McD ,, n air each a cup (chocolate ice blended) mmg sdap ..
before balik kami smpat beli BIG APPLE ...
ak dh lame x mkn tu (sjak cuti sem niee ..ahaha)
mmg t'ingin sgt .....ak very ..very like THE ALIEN .. tu kgemaran ak la ...

ALIEN .. ALIEN .. ALIEN ... THE SEDAP one ......

pe2 pn today mmg best ..... (memori x dpt d'lupe kan ...)

coretan by bila . BELLA
<3 JUN seob


coretan BELLA berakhir di sini , jumpe lagi U all .

Friday, June 24, 2011

story about SISTAR !!!!



heheheh .... today ak nk cite2 cikit psal salah satu grp gorl dari KOREAN ....
alaaaaaaa.... dh tgk pic pn ,, ofcuzz dh knal ,, dierg la ahli SISTAR..
minat depe ,, lagu2 depe bleh tahan....
salah satu yg paling ak minat is MA BOY ,, alaaa... ak gn dlm blog nieee
hahahaha ..... 
tgk la dieorg depe t'diri daripd HYORI , BORA ,DASOM & SOYOU...
depe 4 org jeww ahli jd senang jeww la ak nk ingt ... x la rmai sgt....
yg paling mude is DASOM ,,, die cute gak, tp ,,,  



ak paling suke SOYOU
cozz die sbaye dgn ak ,, tarikh lahir pn same ...
dari segi muke die x la lawa sgt ,,,
tp ak suke die ,, die mcm ak ,,, just have are simple face with a little smile
hehheeehehehheheh..... 
tp dgr cite SOYOU dh nk kuar SISTAR ,, tp x kowtt ,, sbb lagu bru depe still ade die ..
dgr la ,, tjuk nyee PUSH PSUH !!!

mmperkenal kan the next ahli grp :- (pic lebih dkt)


nieee la HYORI ....


niee plak BORA


nie DASOM ,, yg paling mude ....


dalam lagu MA BOY ,, just HYORI & BORA jeww yg nyanyi ...
hemmm cian DASOM & SOYOU  xde .....

coretan by bila . BELLA
<3JUNseob


coretan BELLA berakhir di sini , jumpe lagi U all .

Thursday, June 23, 2011

lmbt renew LESEN P ...




Arhhhh !!!!! ari niee dh ari ke-5 lesen P ak mati ,,
aduss !!!! kene marah dgn papa ,,
hahahaha ..kene s'bijik
hmmmm .. niee smue salah ak la... sape sruh jd p'lupe sgt ...
bnde yg agak pnting pn bleh lupe mcm ne???
nsib ak x bwak mto klo x ..... x th la klo kene tahan....
hehehehehe ...
td g snap pic untuk lesen ...
hmmmm,,, x lahh cntik sgt ,, cozz muke ak mmg x cantik.....
hasil nyee ado je la ......
hahahhah

ok2 .... x sabo beno nyerr nk tgk lesen baru niee ....
bkn pe satu sbb pic dh tukar & ke-2 nyerrr ........ 
dh x de HURUF P dh dkt lesen & moto ...

(MENANTI CABUT P DARI MOTO)

hahhahaahaha mesti mmber ak hidayah & eija jelez pnnyer 
cozzz ak dh x de P dieorg still ade ......
huahuahuahuahau.... bangge nieeee


coretan by bila . BELLA
<3 JUNsob

coretan BELLA berakhir di sini , jumpe lagi U all .